نورپردازی غرفه های نمایشگاهی یکی از اصل های مهم در برگزاری نمایشگاه و یا غرفه سازی نمایشگاهی است که نباید از آن غافل شوید. بازدیدکنندگان بسیار زیادی به غرفه شما خواهند آمد و تا زمانی که نورپردازی اصولی نداشته باشید نمی توانند از محصولات شما دیدن کنند.
از طرفی با یک نورپردازی حرفه ای می توانید توجه بینندگان را به یک محصول خاص جلب کنید. برای آنکه بتوانید فروش بالایی را در نمایشگاه تجربه کنید باید به همین جزئیات توجه کنید. به این منظور می توانید از یک تیم حرفه ای و متخصص کمک بگیرید که بهترین فضاسازی را با نور در غرفه شما اجرا کنند.
اهمیت نورپردازی غرفه های نمایشگاهی
نورپردازی مناسب می تواند غرفه را جذاب و چشم نواز کند و توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب نماید. استفاده از نور به عنوان یک عامل زینت بخش می تواند فضای نمایشگاه را زنده و دیدنی کند.
تاثیر رنگ ها در طراحی غرفه نمایشگاهی بر هیچکس پوشیده نیست و شما می توانید از نورهای رنگی هم با توجه به تم غرفه بهره مند شوید و جذابیت بصری آن را دو چندان کنید. با استفاده مناسب از نورپردازی غرفه های نمایشگاهی مناسب، محصولات، خدمات یا پوسترهای تبلیغاتی در غرفه به خوبی برجسته شده و نگاه ها را به خود جلب می کند. نورپردازی مناسب محصولات را به صورت حرفه ای نمایش می دهد و باعث جذب مخاطبان بالقوه محصول شما می شود.
نورپردازی در غرفه سازی می تواند بر روحیه بازدیدکنندگان تأثیر بگذارد و آن ها را به خرید یا همکاری با شما تشویق کند. استفاده از نورهای رنگارنگ و دلخواه می تواند احساسات مثبت در بازدیدکنندگان ایجاد کرده و آنها را به سمت هدف شما سوق دهد.
شرایط اخذ گرید A غرفه سازی
همچنین یک نورپردازی غرفه های نمایشگاهی اصولی می تواند فضای غرفه را تغییر داده و آن را بزرگتر، کوچکتر، گرمتر یا سرده تر نشان دهد. استفاده از نور به عنوان یک عامل طراحی معماری مؤثر، فضای غرفه را به شکل دلخواه شما تغییر خواهد داد.
نکات مهم نورپردازی اصولی در غرفه سازی نمایشگاهی
نورپردازی یک شیوه مدرن در طراحی غرفه نمایشگاهی است که برای اجرا آن از اقلام و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. شما می توانید هر نوع غرفه ای که دارید با نور دیزاین کنید. از غرفه نمایشگاهی پیش ساخته گرفته تا دیگر نمونه ها، اما باید حواستان به یک سری نکات و اصول نورپردازی غرفه های نمایشگاهی باشد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- روشنایی مناسب: استفاده از نور مناسب و کافی برای روشن کردن غرفه و جلب توجه مخاطبان بسیار مهم است. باید توجه داشت که نورپردازی مناسب با محصولات یا خدمات شما باشد و به آن ها اعتبار ببخشد.
- توزیع نور: باید به دقت محل قرارگیری منابع نور را در غرفه تعیین کنید. استفاده از نور پرده ها، لامپ های پخشکننده، سقف کش، پروژکتور و … می تواند به شما کمک کند تا نور را به صورت یکنواخت در غرفه پخش کنید.
- رنگ بندی: استفاده از رنگ بندی مناسب در نورپردازی غرفه های نمایشگاهی می تواند جذابیت غرفه را تحت تاثیر قرار دهد. باید رنگ ها را با توجه به محصولات یا خدمات خودتان انتخاب کنید و آن ها را با نور مناسب همراه کنید.
- نورپردازی تمامی زوایای غرفه: برای جلب توجه مخاطبان، باید به تمامی زوایای غرفه نور داد و از نورپردازی مناسب در همه جا استفاده کرد. درست است که نورپردازی هزینه غرفه سازی نمایشگاه بین المللی و نمایشگاه های داخلی را تحت تاثیر قرار می دهد اما سعی نکنید قسمتی از غرفه را تاریک نگه دارید.
- استفاده از افکت های ویژه: استفاده از افکت های ویژه مانند: رقص نور، تغییر رنگ نور، حرکت نور و … می تواند جذابیت بالایی به غرفه شما بدهد و مخاطبان را به خود جلب کند. با این ترفند به راحتی در نمایشگاه دیده خواهید شد.
- تأثیرگذاری در حالات روحی: با استفاده از نور مناسب، می توانید حالات روحی مخاطبان را تغییر داده و آن ها را به خرید و استفاده از محصولات یا خدمات خودتان ترغیب کنید.
انواع چراغ برای سالن نمایشگاه
یکی از پارامترهای مهمی که در راهنمای اقدامات قبل و بعد از نمایشگاه به آن تاکید می شود، چراغ های سالن نمایشگاه است. برای سالن و غرفه نمایشگاه از چراغ های مختلفی می توان استفاده کرد.
انتخاب از بین انواع چراغ برای سالن نمایشگاه بستگی به سبک و تم انتخابی شما دارد. اما برای آنکه بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید، پیش از هر چیزی باید با انواع چراغ برای سالن نمایشگاه و نورپردازی غرفه های نمایشگاهی آشنا شوید و با بررسی مشخصات آن ها بهترین انتخاب را داشته باشید. از انواع چراغ برای غرفه و سالن نمایشگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چراغ های روشنایی عمومی: این نوع چراغ ها برای روشن کردن فضای سالن نمایشگاه به صورت کلی استفاده می شود. آن ها معمولا در سقف سالن قرار می گیرند و به پخش نور به تمام فضا کمک می کنند.
- چراغ های روشنایی تکمیلی: این نوع چراغ ها برای تکمیل نوردهی در مناطق خاص سالن نمایشگاه استفاده می شود. از این چراغ ها اغلب در جلوی آثار هنری، دکوراسیون و غیره قرار می گیرد تا آثار را به خوبی به نمایش بگذارد و سبب افزایش جذابیت بصری آن شود.
- چراغ های نمایشی: این نوع چراغ ها برای ایجاد جلوه های ویژه و تاثیرگذار در نورپردازی غرفه های نمایشگاهی و سالن نمایشگاه استفاده می شوند. چراغ های نمایشی با طراحی متنوع به صورت قالب روشنایی دکوراتیو، رنگارنگ و با الگوهای خاص طراحی می شوند تا جذابیت بصری را افزایش دهند.
- چراغ های LED: این نوع چراغ ها به دلیل مزایای خود مانند صرفه جویی در مصرف انرژی، عمر طولانی، قابلیت کنترل و تغییر رنگ و شدت نور، برای سالن نمایشگاه بسیار مناسب هستند. آنها معمولا در فضا های باز، سقف سالن، پانل های نورپردازی و… به کار گرفته می شوند.
- چراغ های پروژکتور: این نوع چراغ ها برای روشن کردن مناطق خاصی از سالن نمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرند.
روش های نورپردازی غرفه های نمایشگاهی
روش های مختلفی برای نورپردازی غرفه نمایشگاه وجود دارد. در زیر چند روش معمول برای نورپردازی غرفه نمایشگاه آورده شده است و انتخاب هر یک از این نحوه نورپردازی غرفه نمایشگاه بستگی به نظر و تصمیم شما خواهد داشت.
- استفاده از روشنایی مستقیم: در این روش، منابع نور مستقیما به سمت محصولات یا عناصر کلیدی غرفه هدایت می شوند. این روش برای جلب توجه و برجسته کردن محصولات و عناصر مورد نظر به کار گرفته می شوند.
- استفاده از روشنایی فضایی: در این روش، منابع نور در سقف یا دیوار های غرفه قرار داده شده و به صورت گسترده تمام فضا را روشن می کنند. این روش مناسب برای ایجاد یک فضای باز و پذیرایی است.
- استفاده از نورپرده: با استفاده از پانل های شفاف چیده شده در جلو منابع نور، تاثیرات نوری متنوعی می توان بر روی غرفه ایجاد کرد. این روش به طور خاص برای ایجاد جلوه ویژه و جذاب کاربرد دارد.
- استفاده از نورپردازی رنگارنگ: با استفاده از چراغ های رنگارنگ و منابع نور LED، می توان غرفه را به صورت دلخواه رنگارنگ کرد. این روش برای جلب توجه و خلق یک فضای شاد و پویا در نورپردازی غرفه های نمایشگاهی مناسب است.
- استفاده از نمایش نورپردازی تعاملی: با استفاده از فناوری های نمایش تعاملی مانند: پروژکتور های تعاملی، صفحات لمسی و سایر وسایل، محصولات و عناصر غرفه به صورت تعاملی با بازدیدکنندگان در ارتباط قرار می گیرند.
- استفاده از نمایش نورپردازی حساس به حرکت: با استفاده از سامانه های حسگر حرکت، می توان نورپردازی را به صورت خودکار تغییر داد.
شدت روشنایی در چیدمان غرفه
یکی از نکات مهم در طراحی غرفه نمایشگاه های خارجی و حتی نمایشگاه های داخل کشور، تنظیم شدن روشنایی غرفه است. درست است که نور جلوه ای بی نظیر به محیط می بخشد اما نباید زیاده روی کنید.
اقدامات لازم قبل و بعد از نمایشگاه چیست؟
شدت روشنایی در نورپردازی غرفه های نمایشگاهی بستگی به نوع فعالیت و محصولات موجود در غرفه دارد. با این حال، به طور کلی، شدت روشنایی مناسب برای چیدمان غرفه باید حداقل 300-500 لوکس باشد. البته در صورت نیاز به تمرکز بیشتر روشنایی، ممکن است این مقدار افزایش یابد. همچنین، نورپردازی مناسب و استفاده از رنگ های روشن و مناسب نقش مهمی در افزایش شدت روشنایی و جلب توجه مشتریان دارد.
جمع بندی
منابع نوری گرافیک غرفه شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با کمی خلاقیت و الهام گرفتن از عناصر بصری می توانید جلوه ای بی نظیر به محیط غرفه ببخشید. سعی کنید نورپردازی غرفه های نمایشگاهی با طراحی آن هماهنگ باشد و همچنین بتوانید نقاط مختلف را به صورت برجسته به نمایش بگذارید. با این کار نگاه ها به برند شما خیره خواهد شد و می توانید همچون نگینی در نمایشگاه بدرخشید.